Uitbreiding Lavans Helmond

Lavans is een familiebedrijf, met een vestiging in Helmond. Aangezien ze uit hun jasje groeien, wordt het gebouw uitgebreid met een moderne high care wasruimte. Hiervoor hebben ze de ambitie om BREEAM Outstanding te halen, de hoogste duurzaamheidsclassificatie. Build2Live is ingehuurd als ‘BREEAM Expert’ om het gehele BREEAM proces te begeleiden en te zorgen dat deze ambitie ook daadwerkelijk wordt behaald.

Het mooie van dit project is dat Lavans heel goed voor hun mensen zorgt en ook goed voor de wereld wil zorgen. De eigenaren van Lavans hebben een duidelijke visie waarbij een duurzame toekomst voor de mens en het milieu centraal staan. Zoals Lavans op hun website weergeeft:
"Voor ons gaat duurzaam ondernemen verder dan alleen het sparen van het milieu. Dit betekent dat we niet alleen investeren in een duurzaam productieproces, maar ook in lange relaties met onze medewerkers, klanten en leveranciers. Want voor ons zijn duurzame relaties belangrijker dan het korte termijn gewin."

Medio 2018 hebben ze al het BREEAM ontwerpcertificaat gehaald met score Outstanding; nu gaan we op voor het oplever (definitieve) certificaat om aan te tonen dat de maatregelen die zijn voorgesteld in het ontwerp ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Wil je meer informatie lezen over dit project? Op https://www.lavans.nl/breeam kan je dit nalezen.