top of page

Bol.com fulfilment center Waalwijk

Bol.com's logistiek centrum in Waalwijk, met 130.000 m2, behaalde het BREEAM-NL Outstanding ontwerpcertificaat en won in 2017 de BREEAM Award voor 'Industrial Buildings'. Geprezen voor duurzaamheid, CO2-regulatie en werkomgeving. Build2Live adviseerde tijdens ontwerp en uitvoering.

Bol.com heeft in Waalwijk een mega logistiek centrum laten bouwen met een gebruiksoppervlakte van ca. 130.000 m2. Het bedrijf heeft een hoge duurzaamheidsambitie en streeft het hoogste niveau – BREEAM-NL Outstanding – na. In mei 2016 heeft het gebouw het BREEAM-NL ontwerpcertificaat met niveau Outstanding (5 sterren) behaald. Tevens heeft in maart 2017 het gebouw de BREEAM Award in de wacht gesleept in de categorie ‘Industrial Buildings’. De BREEAM Awards is een internationale prijs en worden ieder jaar uitgereikt aan de meest duurzame gebouwen. Bol.com werd door de jury geroemd vanwege de opschaalbaarheid van het nieuwe fulfilment center, de manier waarop CO2-uitstoot wordt gereguleerd door middel van warmteregulering en vijf windturbines en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers.

Build2Live heeft de rol van BREEAM-NL Expert verzorgd tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase. In de ontwerpfase was dit in opdracht van de installatie-adviseur Hiensch, om hen te adviseren en ontzorgen in het gehele BREEAM Assessment. In de opleverfase was dit in opdracht van bol.com zelf, om als spil tussen de uitvoerende partijen, Assessor, bol.com en adviespartijen te fungeren. 

Power in Numbers

Programs

Locations

Volunteers

Project Gallery

bottom of page