top of page

Hyatt Regency Amsterdam

Het Hyatt Regency in Amsterdam, op de oude locatie van het Emma Kinderziekenhuis, behaalde in 2017 een BREEAM-score van Excellent (73,3%) - de hoogste voor een Nederlands hotel. Met 40% minder energie en CO2-uitstoot onderscheidt het zich als een top duurzaam hotel. Build2Live begeleidde het uitdagende BREEAM-traject van start tot finish.

Op de locatie van het voormalige Emma Kinderziekenhuis, in het centrum van Amsterdam, heeft Emma Hotel CV het Hyatt Regency hotel gerealiseerd. Zowel de ontwikkelaar als Hyatt zelf hebben een hoge ambitie ten aanzien van duurzaamheid en streefden een score BREEAM-NL Excellent na. En dat is gelukt! In juni 2017 heeft het gebouw een BREEAM oplevercertificaat gehaal met score Excellent (73,3%). Hiermee heeft het hotel de hoogst behaalde BREEAM score voor een opgeleverd hotel in Nederland, op dat moment. 

In het hotel wordt ca. 40% minder energie verbruikt en CO2 uitgestoten ten opzichte van een gemiddeld (conventioneel) hotel. Daarnaast zal het waterverbruik aanzienlijk lager zijn, is er een lagere impact op het milieu door duurzaam materiaalgebruik, een slim onderhoudsplan en wordt een zeer hoog comfort gerealiseerd. Met alle toepassingen samen wordt één van de meest duurzame hotels van Nederland gerealiseerd.

Build2Live heeft de rol van BREEAM-NL Expert vervuld tijdens het gehele ontwerp- en bouwtraject. Hiermee zijn we in 2012 gestart en het project is in 2017 afgerond. Bij het project waren heel veel partijen en personen betrokken, zowel vanuit het ontwerpteam, beide ontwikkelaars, als Hyatt zelf. Al deze partijen hadden een bepaalde rol in het BREEAM proces, of moesten een bepaald onderdeel aanleveren. Tevens was er niet één hoofdaannemer, maar waren er een stuk of 10 aannemers die een bepaald onderdeel verzorgden in de uitvoering. Het was een lastige taak om te zorgen dat alle puzzelstukjes uiteindelijk op zijn plek vielen. Maar het is gelukt! Met goed resultaat, ook nog binnen de subsidie deadline zodat de opdrachtgever een gunstig fiscaal voordeel heeft kunnen behalen met het BREEAM certificaat. 

“Heel erg bedankt voor je betrokkenheid en oneindige geduld. Een leerzaam traject met gelukkig een goed resultaat!”

- Nathalie Bockhoudt, Aedes Real Estate

Power in Numbers

Programs

Locations

Volunteers

Project Gallery

bottom of page